F.H. Kazerneterrein te Vught - Stadhouderspark

stadhouderspark-vught

De voormalige kazerneterreinen te Vught zijn herontwikkeld tot de woonwijk Stadhouderspark. Het uitgangspunt is harmonie met de vele aanwezige bomen op het terrein. Het kazerneterrein is onderverdeeld in drie deelgebieden: Dorpsrand, Parkbos en Kazerne. Voor elk deelgebied is door een architect een ontwerp ontwikkeld voor diverse woongebouwen, geschakelde woningen en villa’s. Hierbij staat het thema “tussen de bomen en de bladeren” centraal.
 
Nelissen ingenieursbureau heeft voor alle typen woningen en appartementen de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties ontworpen. Hierbij lag de uitdaging voornamelijk bij het combineren van de eisen met betrekking tot daglicht, energieprestatie, Woonkeur en Garantie Instituut Woningbouw (GIW). Er is gestreefd naar het toepassen van een zo eenvoudig mogelijke installatie met een minimaal energieverbruik. Hierbij werd getracht een optimale balans te vinden tussen alle normen en wetten, de omgeving en architectuur.
 

F.H. Kazerneterrein te Vught - Stadhouderspark
Bouwfonds MAB
Categorie: Wonen

Architecten: Vera Yanovshtchinsky Architecten, Onix architecten, Drost + van Veen Architecten
Aantal woningen: 240

Zoektermen: nelissen ingenieursbureau, Ver Yanovshtchinsky Architecten, Onix Architecten, Drost+ van Veen architecten, F.H. Kazerne, Vught, Stadshouderspark,

Bekijk de projectvideo


\