Driestar Educatief te Gouda

3124.004
3124.002
3124.003
3124

Driestar educatief bestaat uit drie onderdelen: Driestar Hogeschool, Driestar Onderwijsadvies en Driestar Managementadvies. De drie afdelingen van Driestar educatief waren verspreid over twee plaatsen, maar zijn door de nieuwbouw in Gouda in één gebouw bij elkaar gebracht.
Driestar educatief is hét kennisinstituut op het gebied van onderwijskunde en de nieuwbouw straalt dit uit. Op de begane grond van de nieuwbouw zijn de nieuwe mediatheek, een innovatieve onderwijswerkplaats en congresruimten gebouwd zodat Driestar educatief congressen kan organiseren waar kennis wordt gedeeld. Zes dagen per week is het dan ook van ’s morgens vroeg tot avonds laat één en al bedrijvigheid. De nieuwbouw is nauw verweven met het bestaande gebouw. De binnenplaats is overdekt en dit vormt de foyer van de congresruimten. Deze foyer kan ook worden gebruikt als restaurant bij bijzondere gelegenheden.
 
Naast de uitbreiding van het kennisinstituut is ook een nieuwe studentenhuisvesting voor de eigen (internationale)- studenten gebouwd. Opdrachtgever hiervan was Mozaïek Wonen, terwijl Driestar educatief zorgt voor de verhuur. De woontoren is 40 meter en bevat 11 zelfstandige studentenappartementen per bouwlaag. De appartementen zijn georiënteerd op de beide zijgevels; behalve dat daarmee een gebouw ontstaat met vier levendige gevels, was dit noodzakelijke vanwege de hoge veiligheids- en geluidseisen doordat de bouwlocatie dicht bij het spoor ligt.
Naast het akoestische ontwerp, is er ook geïnvesteerd in duurzaamheid. Zo is de school voorzien van een warmte-/ koudepslag en zijn er op het dak van de studentenhuisvesting zonnecollectoren geplaatst.

Driestar Educatief te Gouda
Driestar Educatief
Categorieën: Wonen, Renovatie, Duurzaamheid,

Architect: Van den Berg Architecten
Oppervlakte: ca. 12.000 m2 

Zoektermen: nelissen ingenieursbureau, driestar educatief, gouda, driestar hogeschool, driestar onderwijsadvies, driestar managementadvies, Mozaïk Wonen, warmte-/koudeopslag, zonnecollectoren,


\