Diverse monumentale kloosters

2562.001
2565.002

Diverse monumentale kloosters zijn verbouwd tot zorgcomplexen. Zo zijn voor de Catharinenberg te Oisterwijk (afdeling somatiek en verpleging) de installaties vernieuwd en aangevuld. De bestaande installaties zijn daar waar mogelijk hergebruikt. De nieuwe installaties zijn geïntegreerd in de beperkte inbouwmaten van het bestaande gebouw.
 
Voor het Nicolaas Klooster te Mariaheide (afdeling PG, afdeling somatiek en verpleging) is in het bestaande gebouwvolume een luchtbehandelingssysteem ontworpen waarbij de wensen van de architect en de gebruiker geheel tot zijn recht zijn gekomen. Voorbeeld daarvan is dat de luchtbehandelingskasten op het dak vanaf de weg niet zichtbaar zijn. De bestaande verwarmingsinstallaties zijn gedeeltelijk hergebruikt waardoor een besparing op de installatietie-investering werd gerealiseerd.
 
Voor de Missiezusters te Asten (afdeling PG, afdeling somatiek en verpleging en ondersteunde ruimten) is het gebouw gedeeltelijk aangepast om aan de laatste eisen van de gezondheidszorg te voldoen. 2 vleugels zijn geheel nieuw gebouwd. De overige gebouwdelen zijn aangepast aan de wensen van de gebruiker. Omdat de hoogte verschillen met de bestaande bouw vermeden moesten worden was er een beperkte bouwhoogte. Hierin is luchtbehandeling met koeling is geïntegreerd in het bouwkundige ontwerp.
 

Diverse monumentale kloosters
Van Aarle De Laat Bouwmanagers Gezondheidszorg
Categorieën: Zorgen, Renovatie,

Architect: Van Aken Architecten
Oppervlakte: ca. 2.500 m2

Zoektermen: nelissen ingenieursbureau, Catharinenberg, oisterwijk, nicolaas klooster, mariaheide, missiezusters, asten,

\