De Rooi Pannen te Eindhoven

3150-003
3150-002
2055-001
3150-001

Het karakteristieke gebouw van de voormalige School voor Consumptieve beroepen is gerenoveerd en uitgebreid. In totaal ontstaat hiermee een totaal aaneengesloten gebouwcomplex van ca. 17.000 m². Diverse functionele aanpassingen zijn daarom gerealiseerd: er is een nieuw lesgebouw gerealiseerd (gebouw F), dat via een gang met de reeds bestaande gebouwen verbonden is. In gebouw C zijn voor de afdeling Horeca twee praktijkkeukens met restaurants gerealiseerd. Naar dit gebouw is ook de winkel verplaatst. Het oudste gebouw, gebouw A, is van binnen volledig gesloopt en opnieuw ingericht ten behoeve van de afdeling VMBO. In gebouw B is op de vierde verdieping het 20 kamers tellende onderwijshotel gesitueerd en op de derde verdieping twee congreszalen. Voor de afdelingen VMBO en Brood & Banket zijn de drie praktijkruimten in gebouw A vernieuwd. Voor de afdeling MTRO zijn vier praktijkwerkplekken ingericht in de lounge van het hotel.
 
De nieuwbouw is voorzien van mechanisch gebalanceerde ventilatie. Door een goede bouwfysische kwaliteit aan de gevel mee te geven zoals groot accumulerend oppervlak, goede isolatie, zonwerende beglazing en buitenzonwering is gezorgd voor een behaaglijk en kwalitatief zeer goed binnenklimaat in zomer en winter. Door onze inbreng is de omvang van de benodigde technische installaties beperkt gebleven waarmee een aanzienlijke besparing op het investeringsniveau en de exploitatiekosten (onderhoud-, energie- en vervangingskosten) is gerealiseerd.
 

De Rooi Pannen te Eindhoven
Stichting Beheer Onroerend Goed DRP
Categorieën: Onderwijs, Renovatie,

Architect: Bo.2 architectuur en stedenbouw bv
Oppervlakte: ca. 17.000 m2 b.v.o.

Zoektermen: nelissen ingenieursbureau, rooi pannen, eindhoven, bo.2 architectuur, mechanisch gebalanceerde ventilatie, buitenzonwering, exploitatiekosten,


\