Catharina Ziekenhuis te Eindhoven

nieuwbouw Hartcentrum
nieuwbouw Hartcentrum Catharina Ziekenhuis te Eindhoven
nieuwbouw Hartcentrum Catharina Ziekenhuis te Eindhoven
nieuwbouw Hartcentrum Catharina Ziekenhuis te Eindhoven

Het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven gaat uitbreiden met een nieuw te bouwen Hartcentrum. Dit gebouw telt 4 bouwlagen. Op de eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw worden alle behandelactiviteiten van het Catharina Hartcentrum gevestigd. Daar worden onder andere de eerste Harthulp, hartkatheterisatiekamers, dotterlounge, hartbewaking en Medium Care. Ten behoeve van de nodige techniek is de 3e verdieping gereserveerd.  De begane grond vormt de sluit aan op de bestaande entree van het ziekenhuis, die daarmee vergroot en vernieuwd wordt. Waardoor beter aangesloten wordt op de wensen van de huidige tijd.
De nieuwbouw sluit ter plaatse van de kelder en begane grond aan op de bestaande bouw. Daarnaast bevindt zich op de 1e verdieping een verbindingsgang naar het bestaande bouwdeel.

Nelissen ingenieursbureau heeft de bouwfysische en akoestische advisering uitgevoerd. Aandachtspunten waren o.a. de thermische schil rondom de OK’s en de akoestiek in de centrale entree. De thermische schil rondom de OK’s is kritisch, gezien de eisen aan het binnenklimaat (RV). De OK’s liggen allen aan een buitengevel met veel daglichtopeningen, koude kozijn- en wandoppervlakken kunnen al snel leiden tot oppervlakte condensatie, wat uiteraard niet gewenst is in een OK.
Voor een comfortabel verblijf in de grote entree hal is het van belang dat het akoestisch klimaat in deze ruimte aansluit bij de verwachtingen. Op diverse posities in de hal zijn akoestische voorzieningen aangebracht.
De noodzakelijke bouwkundige voorzieningen zijn zodanig in beeld gebracht dat deze eenvoudig vertaald kunnen worden in het bouwkundig bestek

Catharina Ziekenhuis te Eindhoven
Stichting Catharina Ziekenhuis
Categorie: Zorgen

architect: Architecten aan de Maas
aannemer:  VOF Carebuilders (Heerkens van Bavel,  Berghege, Wolter&Dros, Croon Electrotechniek)
ca. 8.500 m² b.v.o.


\