brandweerkazerne Arhem

IMG_1245
IMG_1855
_DSC7196_Bw.Arnhem_26-1-2017.DxO_resize
_DSC7208_Bw.Arnhem_26-1-2017.DxO_resize
_DSC7240_Bw.Arnhem_26-1-2017.DxO_resize
_DSC7244_Bw.Arnhem_26-1-2017.DxO_resize
_DSC7221_Bw.Arnhem_26-1-2017.DxO_resize
_DSC7306_Bw.Arnhem_26-1-2017.DxO_resize
_DSC7301_Bw.Arnhem_26-1-2017.DxO_resize
_DSC7309_Bw.Arnhem_26-1-2017.DxO_resize
_DSC7374_Bw.Arnhem_26-1-2017.DxO_resize

De nieuwe brandweerkazerne van ca. 5.230 m2 is gerealiseerd aan de Rietgrachtstraat te Arnhem, op het perceel van de huidige kazerne in combinatie met het naast gelegen perceel. Gedurende de realisatie moest de brandweer operationeel blijven, waardoor er gefaseerd is gebouwd. De nieuwbouw van de brandweerkazerne bevat een aantal te huisvesten functies, zoals een kantoorruimte, een werkplaats, de stalling van voertuigen, een sportzaal, een bedrijfsrestaurant en overnachtingsplaatsen.
 
De nieuwe 24-uurs brandweerkazerne VGGM is een duurzaam gebouw, waarin zorgvuldig met natuurlijke bestaansbronnen wordt omgegaan. Dit komt tot uiting in de toepassing van (duurzame) materialen en in de keuze van de gebouwgebonden installaties. De duurzaamheidambitie is getoetst door het ontwerpteam met de GPR-methodiek. Voor de nieuwbouw is een hoog ambitieniveau nagestreefd (met een minimum van 7).
 
Het gebouw is middels een Design en Build constructie tot stand gekomen.
 

brandweerkazerne Arhem
gemeente Arnhem
Categorieën: DBMO, Specials, Werken,

architect: van Pelt Architecten
projectmanagement: gemeente Arnhem
rol Nelissen ingenieursbureau: adviseur installaties en bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid
oppervlakte: ca. 5.200 m2 b.v.o.
 


\