Bouwdeel D(emontabel) kantoor Cepezed

architect: Cepezed oppervlakte: ca. 800 m2 verhuurbaar oppervlak
20190619_MG_0560_Lucas_van_der_Wee
20190619_MG_0610_Lucas_van_der_Wee
20190619_MG_0577_Lucas_van_der_Wee
20190625_MG_1509_Lucas_van_der_Wee
20200217_MG_9855_Lucas van der Wee
20200207_MG_9667_Lucas van der Wee

In mei 2019 startte de montage van de staalconstructie van Bouwdeel D(emontabel), de nieuwbouw van het creatief cluster c2 (circulair bedrijfsverzamelgebouw), op het terrein van Cepezed tussen de Ezelsveldlaan en Nieuwelaan in Delft. Binnen een uur was al het hoogste punt bereikt. Nadat de constructie gereed was is gestart met het dichten van de glazen vliesgevel.
 
Bouwdeel D(emontabel) is een eigen ontwikkeling van cepezed en is zonder hoofdaannemer gerealiseerd door cepezedbouwteam, dat de verschillende uitvoerende partijen coördineert. Wij zijn bij het project betrokken als adviseur installaties en bouwfysica. De nieuwbouw bestaat uit vier bouwlagen die elk met circa 200 m² (vvo) separaat verhuurbaar zijn. Het is mogelijk het gebouw in zijn geheel te demonteren. De realisatie is in mei 2019 gestart en in december 2019 heeft de eerste huurder de sleutel gekregen en een deel van het pand betrokken.
 
Specifieke aandacht is besteed aan het klimaatconcept, waarbij we met natuurlijke ventilatie en ander bouwkundige voorzieningen zorgen voor een goede basis. Een ander punt wat specifieke aandacht vereiste is de brandveiligheid en de ontvluchting met 1 trappenhuis.
 
De glaspanelen van de vliesgevel lopen van kolom tot kolom en zijn met ruim 3,15 meter verdiepingshoog. Bouwdeel D(emontabel) is zo zeer transparant en krijgt een sterke relatie met zijn omgeving. Het glas is voorzien van een zonwerende coating om warmtetoetreding te beperken. Handmatig te openen panelen maken het mogelijk natuurlijk te ventileren. In het kantoorgedeelte van het gebouw is koeling toegepast. Voor de warmte- en koudeopwekking zijn in de technische ruimten op de 2e en 3e verdieping elk twee lucht/water warmtepompen worden opgesteld. De warmte en koude wordt afgegeven middels plafondinductie units
 
Voor het warmtapwater is elke pantry voorzien van een plintboiler geplaatst in de plint van de pantry. De uitstortgootsteen van de werkkast is voorzien van een elektrische close up boiler.
 
Voor de ventilatie van de verblijfsruimten is een ventilatiesysteem aangebracht bestaande uit één luchtbehandelingskast met warmteterugwinning.

Bron foto's: Lucas van der Wee

Bouwdeel D(emontabel) kantoor Cepezed
Cepezed
Categorie: Werken

architect: Cepezed architecten
oppervlakte: 4 bouwlagen van elke een verhuurbaar oppervlak van ca. 200 m2
rol Nelissen: adviseur installaties en bouwfysica

Zoektermen: cepezed, demontabel, Bouwdeel D,


\