Belastingdienst Eindhoven

interieurarchitect: Koninklijke Ahrend NV: ca 15.000 m2
Belastingdienst_Eindhoven
vrijborg_belastingdienst-12
SP2015-Belastingdienst-Eindhoven-15-LowRes
nieuwe-kantoorinrichting-voor-belastingdienst_1_QhWvfv
SP2015-Belastingdienst-Eindhoven-11A-LowRes

Bij Belastingdienst in Eindhoven heeft het jaren zestig interieur plaatsgemaakt voor een inrichting volgens het concept ‘Activiteit Gericht Huisvesten’. Door sluiting van andere locaties is het kantoor uitgebreid van 900 medewerkers naar 1.400 medewerkers.
 
Voor dit project hebben wij het installatietechnisch en het akoestisch advies verzorgd. Uitgaande van de nieuwe indeling is een ontwerp voor de aangepaste installaties gemaakt. Voor de nieuwe overlegruimten zijn daarbij in verband met de benodigde koeling de bestaande inductie-units vervangen door een koelplafond. Daarnaast zijn de luchtdebieten geoptimaliseerd zodat het aanwezige luchtdebiet en de aanwezige infrastructuur kan worden gehandhaafd. Voor het vervangen van de bestaande koelmachines is een selectie uitgevoerd en zijn een technisch ontwerp en een omschrijving opgesteld.

Voor het goed functioneren van het AGH concept zijn goede akoestische omstandigheden een belangrijke randvoorwaarde. Aspecten die hier aan de orde komen zijn met name nagalm, geluidisolatie tussen ruimtes en afname van het geluid bij toename van de afstand. Op basis van metingen van de geluidisolatie in de bestaande situatie hebben wij geadviseerd inzake de nieuwe glazen gangwanden.

Belastingdienst Eindhoven
Rijksvastgoedbedrijf (voorheen Rijksgebouwendienst)
Categorieën: Renovatie, Werken,

interieurarchitect: Koninklijke Ahrend NV
oppervlakte circa 15.000 m2 (12 bouwlagen en kelder)

Zoektermen: belastingdienst eindhoven, rijkskantoor eindhoven,


\