Bastionder te 's-Hertogenbosch

IMG_2902
IMG_2903
IMG_2901
IMG_2846

Het informatiecentrum Bastionder is gerealiseerd in het Bastion Oranje aan de Zuidwal. Het Bastionder besteedt op educatieve en eigentijdse wijze aandacht aan de krijgsgeschiedenis van de vestingstad ’s-Hertogenbosch en de regio, maar ook aan de omliggende natuurwaarden. Rondom het rondeel is een driehoekig gebouw gemaakt, met veel schuine wanden en plafonds. In deze ruimte staat het gerestaureerde kanon Stuer Gewalt.
 
Het plafond is bespoten met akoestisch materiaal dat eruitziet als de onderkant van een graszode. Het interieur is zo sober mogelijk gehouden, omdat alle aandacht uit moet gaan naar het historische materiaal, het kanon en een deel van de opgegraven vestingwerken. Het Bastionder ziet vanuit de Vestingwerken uit over het natuurgebied Bossche Broek, een onderdeel van het Nationaal Landschap Het Groene Woud. De bijzondere architectuur van het gebouw is eerder genomineerd voor de prestigieuze Schreuderprijs voor ondergronds bouwen.
 

Bastionder te 's-Hertogenbosch
Gemeente ’s-Hertogenbosch, Kerngroep Vestingwerken
Categorieën: Specials, Renovatie,

Architect: van roosmalen van gessel architecten e.p.
Oppervlakte: ca. 350 m2

Zoektermen: nelissen ingenieursbureau, Bastionder, 's-Hertogenbosch, Van Roosmalen van Gessel architecten e.p.,


\