start bouw Museum Arnhem

Rots bouw gaat bouwen
3976
830_VO_2017_03_20_Museum-Arn.2e16d0ba.fill-1170x400-c100_hqQEDDw
De nieuwe aanbesteding voor uitbreiding en verbouw van Museum Arnhem is geslaagd: Rots Bouw BV uit Aalten mag de klus uitvoeren. Als alles mee zit start de bouw nog dit jaar en is het gebouw eind 2021 klaar.  Het vernieuwde Museum krijgt een grote nieuwe vleugel met tentoonstellingsruimte en uitzichten over de stuwwal, de Rijn en de beeldentuin. Onder deze vleugel komen kantoren en een depot voor kunst en archeologie. Ook wordt het monumentale pand gerestaureerd.
Benthem Crouwel Architecten uit Amsterdam heeft het ontwerp gemaakt, wij zijn betrokken als adviseur installaties.

In het gebouw komt een integraal klimaat- en veiligheidsconcept, waardoor er voor bezoekers en medewerkers een aangenaame verblijfsklimaat gecreëerd wordt en er een veilige omgeving ontstaat. Ook dient de veiligheid van de collectie te worden gewaarborgd. Bij de integrale benadering is geprobeerd het klimaat- en veiligheidsconcept zoveel mogelijk te realiseren in de gebouwschillen en de logistiek van het gebouw, om zo min mogelijk technische installaties toe te hoeven passen.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het ontwerp van het museum. Zo wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van LED verlichting en worden er energiezuinige installaties toegepast. De hoeveelheid verse lucht in ruimten met wisselende bezetting zal worden geregeld op basis van CO2 (aanwezigheid van mensen) om onnodige ventilatie en energieverbruik te voorkomen.


 
 
Nelissen, 09-07-2019 om 14:02 |
\