Breeam oplevercertificaat voor Rabobank Westelijke Mijnstreek te Sittard

breeam oplevercertificaat
De Rabobank wilde een meer dan gemiddeld duurzaam gebouw realiseren en heeft daarbij gekozen voor BREEAM. Om tot een BREEAM Very Good score te komen zijn een aantal duurzame maatregelen genomen.
De bank is aangesloten op Het Groene Net in Sittard dat gebruikmaakt van restwarmte van industrieterrein Chemelot. Een pand dat hierop is aangesloten heeft geen eigen warmte- en koudeopwekking nodig. Vanuit de klimaatplafonds wordt de ventilatie, koeling en verwarming geregeld. In de gevels en het dak van het gebouw is een verhoogde thermische isolatie aanwezig. Daarnaast is gekozen voor de toepassing van drielaags beglazing.
Het gebouw beschikt over een vlakdoek klimaatgevel in het auditorium ter plaatse van de zuidwest gevel. Bij warm weer gaat in het auditorium automatisch een transparant doek naar beneden op 60 centimeter afstand van de glazen gevel. In de luchtspouw die hiermee wordt gecreëerd wordt, komt ook een zonweringsdoek naar beneden. Het zonweringsdoek reflecteert zonne-energie deels naar buiten terwijl de zonnewarmte in de spouw mechanisch wordt afgezogen. Met deze voorziening wordt ook in de zomerperiode een aangenaam klimaat gerealiseerd in het auditorium. Goede daglichttoetreding wordt verkregen via de talrijke daklichten en de grote transparante gevels.
De Rabobank heeft inmiddels zowel het ontwerp- als het oplevercertificaat op zak!
 
Nelissen, 22-12-2014 om 15:03 |
\