november 4, 2022

Stadhuis Leiden wint ARC22 Detail Award

Woensdag 2 november zijn de winnaars van de ARC22 Awards bekend gemaakt. Stadhuis Leiden heeft de ARC22 Detail Award gewonnen. Het ontwerp voor het vernieuwde stadhuis van Leiden is gemaakt door de ontwerpcombinatie Office Winhov en Studio Linse in opdracht van de gemeente Leiden. Wij zijn bij het project betrokken geweest als adviseur installaties en bouwfysica.

‘Volgens de jury is bij de genomineerde projecten voor de ARC22 Detail Award voelbaar dat er lef in zit. Tegelijkertijd kenmerken ze zich door een bijzondere subtiliteit. Dat maakt het aan de toeschouwer is om langzaam de schoonheid van het architectonische detail te ontdekken. Volgens diezelfde jury is de winnaar van de ARC22 Detail Award, het Stadhuis in Leiden naar ontwerp van Office Winhov op een chirurgische manier gerestaureerd. Door de subtiele ingrepen is voor de bezoeker niet meer duidelijk waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. Nieuwe ingrepen voegen zich op overtuigende wijze binnen deze bestaande architectuur. Met als resultaat een on-Nederlands gebouw.’