mei 31, 2022

Nelissen interne opleiding

De Nelissen Academie is weer opgestart, met deze interne integrale opleiding was het eerste onderwerp dat behandeld is ”behaaglijkheid en bouwfysica”. In de opleiding komen in totaal 7 verschillende onderwerpen van alle disciplines aan de orde en is bedoeld voor alle medewerkers van Nelissen om uiteindelijk elkaar nog beter te leren begrijpen en van elkaar te leren.
De termen die in de eerste sessie aan bod zijn gekomen zijn o.a. binnenklimaat, thermisch comfort, thermische isolatie en transmissie.

De overige sessies die gepland zijn:

  • Donderdag 16 juni: duurzaamheid, waarbij algemeen duurzaamheid en duurzaamheidstools, de BENG en circulariteit aan bod komen.
  • Dinsdag 5 juli: brandveiligheid, waarbij termen aan de orde komen zoals compartimentering, ontruiming, brandmeld, sprinkler
  • Dinsdag 6 september: elektrotechnisch en werktuigbouwkundig ontwerpproces (1), hoe beginnen we een installatietechnisch ontwerpproces en wat zijn onze uitgangspunten en randvoorwaarden en hoe integreren we duurzame technieken
  • Maandag 26 september: elektrotechnisch en werktuigbouwkundig ontwerpproces (2), hoe beginnen we een installatietechnisch ontwerpproces en wat zijn onze uitgangspunten en randvoorwaarden en hoe integreren we duurzame technieken
  • Dinsdag 18 oktober: geluid en licht, waarbij termen aan de orde komen zoals geluidisolatie, galm, installatiegeluid, daglicht, kunstlicht
  • Dinsdag 8 november: een grote gezamenlijke casus en afsluiting