mei 13, 2022

Een kijkje in de nieuwbouw van Meldkamer Oost-Nederland i.o.

Op een zonnige dag in april hadden Alex Berendsen (centralist brandweer MAN), Kirsten Trip (centralist ambulancezorg MON) en Anne Scholten (centralist politie MK Twente) de eer om als eerste meldkamermedewerkers een kijkje te mogen nemen in het nieuwe pand van Meldkamer Oost-Nederland i.o. Een filmploeg volgde de rondleiding die zij kregen en filmde hun reacties. De komende maanden komen deze drie centralisten nog twee keer terug in het pand om de voortgang te zien, hun eerlijke reactie te geven en vragen te stellen.

Deze film is de eerste in een serie van drie. Drie films, over hoe Alex, Kirsten en Anne de beweging naar één grote meldkamer ervaren en over de gezamenlijke toekomst. Die gaan over wat zichtbaar is: de inrichting, het gebouw en hoe ‘ver’ we zijn. En over wat niet of minder zichtbaar is; het gevoel bij de nieuwe werkplek, wat het met je doet.

Je kunt de eerste film hieronder bekijken. Laat je rondleiden door het prachtige nieuwe meldkamergebouw!