oktober 18, 2021

monumentale stadhuis Leiden gebruikt oppervlaktewater als duurzame energiebron

In januari werd gestart met de verbouwing en de uitbreiding van het monumentale stadhuis. Het pand wordt flink duurzamer, door onder andere het toepassen van een WKO-installatie. Hierbij wordt het oppervlaktewater gebruikt als duurzame energiebron. Het concept is door ons ontworpen en wordt gerealiseerd door aannemer Du Prie Bouw en Ontwikkeling en installateur BRI Groep. De TEO-techniek (Thermische Energie uit OppervlakteWater) van Xylem zorgt ervoor dat in het zomerseizoen het warme water uit het oppervlaktewater wordt gewonnen, waarmee de warmtebron wordt aangevuld voor de winterperiode.

Een interessant artikel over deze toepassing bij het stadhuis van Leiden is te vinden op de site van waterforum.