januari 19, 2021

aannemer geselecteerd voor nieuwbouw 112-meldkamer Apeldoorn

In Apeldoorn wordt een nieuwe meldkamer gerealiseerd die vanaf eind 2022 de gehele regio Oost-Nederland bedient. In het nieuw te bouwen meldkamergebouw zijn alle hulpdiensten gevestigd. Met de selectie van een aannemer die de nieuwbouw gaat verzorgen, is een volgende stap gezet in de realisatie. Friso Bouw uit Sneek zal de bouw voor haar rekening nemen.

planning  Eind februari start de bouw met ontgraven en heien van de fundering. Volgens planning is het gebouw in mei 2022 gereed. Daarna worden alle telefonie- en ICT-installaties geïnstalleerd en worden centralisten bijgeschoold om in de nieuwe omgeving te werken. Eind 2022 zal de nieuwe meldkamer volledig operationeel zijn.

Energieneutraal   Het gebouw wordt volgens de meest actuele energieneutrale eisen gebouwd. Er komen zonnepanelen op het dak en op het parkeerterrein. Ook wordt er in laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen voorzien.

Dankzij een lichte staalconstructie zijn de meldkamervloer en alle kantoren vrij indeelbaar. Het gebouw heeft veel glas en een ruim atrium met veel daglicht en een mooi uitzicht over het Van Gelderpark en de groene omgeving

Meldkamer Apeldoorn krijgt daarmee één van de grootste 112-meldkamers van Nederland met een verzorgingsgebied van vijf veiligheidsregio’s.