februari 3, 2020

Genomineerden Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2020 bekendgemaakt

Het Atlas gebouw van de TU Eindhoven is genomineerd voor de Gouden Kikker, de prijs voor het meest duurzame project. Het gebouw is het eerste gerenoveerde onderwijsgebouw in de wereld dat het certificaat BREEAM Outstanding heeft behaald.

Wij zijn tijdens de uitvoering als adviseur installaties, bouwfysica, akoestiek en BREEAM betrokken geweest. Hierbij traden wij onder andere op als BREEAM-NL Expert.
Daarnaast is gemeente Woerden voor het gemeentehuis Woerden genomineerd voor de Circulaire Ring, de prijs voor de meest duurzame opdrachtgever. Het oude gemeentehuis is van een energielabel G getransformeerd tot uiteindelijk een energielabel A+++. Dit is onder andere bereikt door een hoogisolerende gevel, warmte-koudeopslag, zonnepanelen, ledverlichting en energiezuinige installaties. Verder is het gebouw volledig gasloos. Bij de strip- en sloopwerkzaamheden werd maar liefst 98% van de vrijkomende materialen hergebruikt en binnen een straal van 25 km verwerkt.

Wij zijn bij dit project betrokken geweest als adviseur installaties.
Donderdag 6 februari vindt de prijsuitreiking plaats tijden het Duurzaam Gebouwd Congres in Assen.
Alle genomineerden staan op de site van de Duurzaam Bouwen Awards.