november 29, 2019

Beste bouwfysisch ontwerp tijdens de masterclass bouwfysisch ontwerpen

Tijdens de feestelijk uitreiking op woensdag 28 nov heeft onze collega Irene Sopjes samen met haar team (Philo  Heijnen  van het Geluidburo, Tim Weekenstroo van Peutz en Elrick Mulder van Cauberg-Huygen) de prijs gewonnen voor het beste bouwfysisch ontwerp!met hun schetsontwerp voor de transformatie van een kantoorgebouw.

Irene heeft deelgenomen aan “de Uitdaging”, de masterclass bouwfysisch ontwerpen van de NVBV. Deze masterclass is door de NVBV opgezet in samenwerking met het atelier van de Rijksbouwmeester en is een oefening in integrerend ontwerpen. In groepsverband is voor een bestaand gebouw een bouwfysisch ontwerp gemaakt waarbij de relatie met de omgeving, het architectonisch ontwerp, de constructie, het klimaatconcept en het duurzaamheidsconcept allemaal aan bod komen. Ze werden gedurende 3 sessies geïnspireerd door Atelier Rijksbouwmeester, Valkwerk, Peutz, W/E adviseurs, Bloot architectuur, Factory Zero, Cepezed en Marjon Swinkels van Nelissen ingenieursbureau b.v.

Meer informatie en de volledige presentatie is te vinden op de website van de NVBV.