november 15, 2019

Zorghotel Domstate zorggebouw van het jaar 2019

Op donderdag 31 oktober is Zorghotel Domstate te Utrecht uitgeroepen tot zorggebouw van het jaar. De prijs is onderdeel de Architectenweb Awards. Het gebouw was voor de transformatie een appartementengebouw. Nu bestaat het programma uit een zorghotel voor kortdurende revalidatie met luxe zorgkamers, een onderzoeks- en behandelcentrum, een restaurant en werkplekken.

Volgens de jury werken architectuur en interieur echt samen. De jury vindt het knap welke ruimtelijke kwaliteit Diederendirrix uit het bestaande casco heeft gehaald en wat voor stimulerende beleving en innovaties Van Eijk & Van der Lubbe in het interieur hebben weten op te nemen.

Nelissen ingenieursbureau is bij dit project betrokken geweest als adviseur installaties en bouwfysica. Zo hebben we onder andere de haalbaarheid van een WKO installatie voor het gebouw Domstate en de omliggende gebouwen onderzocht.

Op de site van architectenweb is meer informatie te vinden over de Architectenweb Awards 2019