november 13, 2019

Stadskantoor en stadhuis Hengelo opgeleverd

Na een bouwtijd van ruimte twee jaar zijn het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde stadhuis van Hengelo opgeleverd.

Wij zijn bij het project betrokken geweest als adviseur installaties, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid. Het stadhuis van 11.700 m2 is zodanig gerenoveerd dat het energiegebruik en de brandveiligheid zijn geoptimaliseerd en er een akoestisch comfortabel binnenklimaat is ontstaan. Bij het nieuwe stadskantoor, met 8.000 m2 kantoorruimte, 900 m2 publieksruimte en een parkeerkelder van circa 2.200 m2, is ingezet op duurzame oplossingen. Het gebouw is onder andere goed geïsoleerd en bevat het 260 zonnepanelen. Verder is er gebruik gemaakt van Ledverlichting en luchtverversing op basis van CO2-productie. In de toekomst kan het gebouw worden aangesloten op het Warmtenet.

Naar verwachting zal de gemeente de gebouwen in februari 2020 in gebruik nemen.