november 4, 2019

Nelissen bestaat 28 jaar

Vrijdag 1 november hebben wij het 28 jarig bestaan van Nelissen ingenieursbureau gevierd. Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer een bezoek gebracht aan een project waarbij we betrokken zijn (geweest). Deze keer hebben we het nieuwe politiekantoor in Bergen op Zoom bezocht, een project dat zeer binnenkort wordt opgeleverd. Na een korte presentatie door de betrokken projectmedewerkers hebben we een rondleiding gehad door het gebouw.

Wij zijn bij dit project betrokken geweest als adviseur installaties, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid. Het nieuwe politiekantoor beschikt over o.a. kantoorruimtes, een publiekszone, een arrestantenzone en een meldkamer. Aandachtspunten bij het ontwerp van het gebouw waren het 24-uursgebruik, de gebouwbeveiliging en de duurzaamheidsambitie om een Bijna Energieneutraal gebouw (BENG) te realiseren. Hiervoor zijn er onder andere 600 m2 aan PV-panelen geplaatst.

Na het bezoek aan het nieuwe politiekantoor hebben we onder begeleiding van een gids een stadswandeling gemaakt door het centrum van Bergen op Zoom. Tijdens deze stadswandeling hebben we ook een bezoek gebracht aan het oude stadhuis, een monument uit de 17e eeuw.
We hebben deze dag afgesloten met een gezamenlijk diner. Al met al was een erg leuke en gezellige dag!