oktober 30, 2019

Atlasgebouw TU/e winnaar Dirk Roosenburgprijs 2019

Het Atlasgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven is winnaar van de Dirk Roosenburgprijs 2019, een tweejaarlijkse ontwerp- en architectuurprijs van het College van B&W van de gemeente Eindhoven. Volgens de jury heeft ‘het ontwerp respect voor de architectuur van Van Embden met innovatieve en gedurfde architectonische ingrepen’.

Als onderdeel van Team van Wijnen (aannemer) droegen wij zorg voor de begeleiding van de uitvoering en uitwerking van het Definitief Ontwerp, dat door Team RSVP is opgesteld, op het gebied van akoestiek, bouwfysica en duurzaamheid. Daarnaast waren we BREEAM-NL Expert gedurende de uitvoeringsfase. Het gebouw is het eerste gerenoveerde onderwijsgebouw in de wereld dat het certificaat BREEAM Outstanding heeft behaald.

meer informatie is onder andere te vinden op de site van ‘de Architect‘.