januari 23, 2019

Nelissen winnaar Vernufteling 2018!

Nelissen ingenieursbureau heeft de Vernufteling 2018 gewonnen! De prijs voor het meest vernuftige ingenieursproject. Dinsdagavond 22 januari is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke NLingenieurs de Vernufteling 2018 uitgereikt. De prijs werd door Frank Rutjens en Jeroen Houben namens Nelissen in ontvangst genomen.

Bij het Merlet College in Cuijk wordt het maaswater gebruikt om het gebouw te verwarmen en koelen. Door de intensieve samenwerking met alle betrokken partijen en vanuit de wens duurzaamheid te integreren in dit project, is het Maaswatersysteem tot stand gekomen en heeft deze school een klimaatsysteem dat intensief gebruik maakt van de natuurlijk beschikbare energiebronnen. Daarmee is het Merlet College de eerste school die met een dergelijk systeem werkt. Wij hopen uiteraard dat dit idee grote navolging zal vinden. Het Merlet College is in ieder geval een duurzame en zeer zuinige school geworden, met een aangenaam binnenklimaat en een vernuftig klimaatsysteem.

We zijn erg trots dat we met dit mooie project de Vernufteling 2018 hebben gewonnen en bedanken de opdrachtgever Merlet College, Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs, ICS adviseurs en Ector Hoogstad Architecten.

Kijk voor meer informatie op de site van NLingenieurs.