juni 5, 2018

Musis Sacrum wint NRP Gulden Feniks

Op woensdag 27 juni 2018 zijn in de Caballero Fabriek te Den Haag de NRP Gulden Feniks prijzen uitgereikt. NRP reikt ieder jaar de Gulden Feniks prijzen uit aan de beste en meest innovatie renovatie- en (gebieds-) transformatieprojecten van Nederland. Dit jaar waren uit 65 inzendingen 7 projecten genomineerd. Blokhuispoort te Leeuwarden (Transformatie), Musis Sacrum te Arnhem (Renovatie) en Kloostertuin te Nijmegen (Gebiedstransformatie) zijn de winnaars van de NRP Gulden Feniks 2018.

Het project Musis Sacrum in Arnhem  is de trotse winnaar in de categorie Renovatie. “De fenomenale kwaliteit van dit project schuilt in de duurzame verbindingen die gemaakt zijn: tussen gebouw en stad, interieur en exterieur, oud en nieuw, waarbij twee totaal verschillende gebouwen als yin en yang in een compositie bij elkaar zijn gebracht”, aldus het juryrapport. Het muziekgebouw heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan. Het monumentale deel van het gebouw is in oude luister hersteld, terwijl een latere aanbouw is vervangen door een nieuwe multifunctionele zaal in een volledig glazen paviljoen. Het ontwerp van Van Dongen – Koschuch richtte zich op het benadrukken van de muzikale geschiedenis. Doordat akoestiek en multifunctionaliteit centraal staan biedt Musis Sacrum een thuis voor een breed scala aan evenementen, van popconcerten tot symfonische optredens.

In mei won Musis al de tweejaarlijkse Heuvelinkprijs voor de beste Arnhemse nieuwbouw 2018 én de prijs voor het Gebouw van het Jaar 2018 in de categorie Identiteit en Icoonwaarde. Daarnaast was de nieuwe Parkzaal van Musis vlak na de ingebruikname genomineerd voor de ARC17 Detail Award en de Betonprijs 2017.