januari 12, 2016

Grotius Gebouw Nijmegen wint Architectuurprijs Nijmegen

Het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) heeft uit 42 inzendingen het Grotius gebouw uitgeroepen tot winnaar van de Architectuurprijs Nijmegen.  De jury noemde het gebouw ‘beheerst en doeltreffend, groots maar nooit pompeus.’ Zowel in de stedenbouwkundige inpassing als de detaillering, materiaalkeuze en de uitwerking van het interieur blinkt het project uit. ‘Een ontwerp excelleert dankzij goed opdrachtgeverschap, een intensieve samenwerking tussen architect, constructeur, installatie- en bouwfysisch adviseurs en het vakmanschap van de bouwers. Ook hier geldt dat de zwakste schakel de prestatie van de gehele keten bepaald’, aldus de juryleden. ‘Het Grotius Gebouw is in deze opzichten een voorbeeld van een project waar de samenwerking tussen alle partijen voorbeeldig is geweest en tot een uitzonderlijk resultaat heeft geleid.’